Om oss

Pelote är specialister på skräddarsytt och har sedan starten för snart 20 år sedan varit helt fokuserade på att sy skjortor, kavajer och kostymer efter mått. Vi utmanar det massproducerade med fantastisk passform, premiumkvalitet och unika detaljer.

Vi ska inte trötta ut dig med detaljer, även om vi är frestade, men du kommer märka skillnaden. Självklart arbetar vi med de främsta tyghusen som Vitale Barberis Thomas Mason och Holland & Sherry, de allra bästa tillverkarna och vi arbetar med riktiga naturmaterial i knappar, äkta pärlemor, horn- och corozoknappar (stennöt) och riktigt hästtagel i konstruktionen och lining från världens främsta tillverkare (Bemberg). Bland våra kunder finns näringslivsprofiler, kulturpersonligheter, personer som vunnit priser för sin stilsäkra klädsel och framför allt klädintresserade personer som vill se bra ut privat, professionellt och vid högtider.

Vi är välkomnande och vill göra det enkelt att ta steget från ready-to-wear till din egen unika skjorta eller kostym. Faktum är att de flesta kunder beställer sin första måttade kavaj eller kostym från oss. I våra butiker får du personlig service, vi guidar och vägleder – tillsammans tar vi fram tyg, modell och detaljer som passar just din stil och önskemål.

Det ligger mycket omsorg bakom allt vi gör, vi brinner verkligen för våra kunder och vill att resultat ska bli så bra det bara kan. Bara för att ta ett litet exempel så gör vi alla våra byxor aningen kortare fram över skon jämfört med bak-kanten. En detalj som gör att byxan kommer falla snyggare.

Namnet PELOTE

Namnet PELOTE kommer från världens snabbaste bollsport. Sporten spelas framför allt i sydvästra Frankrike, i samme region som en av våra första skrädderier. Den väldigt snabba bollen kan inte massproduceras utan den tillverkas för hand, en åt gången. Vi massproducerar inte heller utan alla våra skjortor och kostymer görs en och en, där alla är unika.

Vår resa

Jag startade Pelote med en vision om att skapa ett koncept där kläderna gjordes för att passa varje kund istället för att massproduceras och där du som kund kan påverka utformningen. En ny sorts butik som utmanade de traditionella herrklädesbutikerna – helt enkelt en butik jag själv skulle vilja besöka.

Företaget har funnits sedan 1999 och nu har vi väldigt lång erfarenhet av att arbeta med mått, vår specialitet. Vi hade under många år även agenturen

för de största Europeiska skrädderierna på den Skandinaviska marknaden. Idag har vi snart funnits i 20 år och servat tiotusentals kunder, all denna erfarenhet får du ta del av när du besöker oss.

Vår resa har bara börjat och vi strävar hela tiden efter att förbättras och utvecklas så vi kan fortsätta erbjuda premiumkvalitet, intressanta nyheter och service av världsklass. Välkommen !

 

Pelote gör det som alla andra butiker tycker är så svårt: erbjuder mig det som jag vill ha.

J.L – CapGemini, Malmö

Jag har fått mina fem skjortor, mkt nöjd med alla fem!

D.G - FasrPartner, Sthlm

Pelote er min primere skædder siden 10 år. Daniel har alltid levereret den bedste service og første-klasses produkter.

K.H - Nordea, Kphm

Har varit en nöjd kund sedan Pelote startade verksamheten 2001.

O.L - Lund

Jeg er meget tilfreds med din service, oplevelsen og kvaliteten.

T.V - Danske Bank, Kphm

Pelote gör det som alla andra butiker tycker är så svårt: erbjuder mig det som jag vill ha.

J.L -CapGemini, Malmö

Stolta över att ekipera sveriges bäst klädda man 2011, Modegalan Sthlm

Pelote utsedd som en av sveriges bästa herrklädesbutiker av modemagasinet King