Skräddarsydda skjortor

Professionell uppmätning

Vi tar hela tolv olika mått och dessutom tittar vi på lutningen på dina axlar – allt för att din nya skjorta som vi syr helt från grunden för just dig ska sitta så bra som möjligt. När vi tar måtten stämmer vi av med dig om dina önskemål om passformen. Du får prova skjortor som vi nålar in så att när din färdiga skjorta kommer så är det ingen överraskning utan du vet hur den kommer att kännas.

Passformsgaranti

När din skjorta är klar kan du prova den och skulle du vilja så justerar vi den, vi har en egen skräddare, eller om det krävs, vilket är väldigt ovanligt, så gör vi en ny skjorta åt dig. Men vi släpper inte iväg dig förrän du är nöjd. Skulle du mot förmodan inte vara nöjd, vilket är extremt ovanligt, så får du pengarna tillbaka. Så hos oss kan du alltid känna dig trygg – du är nämligen i trygga händer.

Hals – Vi börjar alltid med kragmåttet och du får prova olika kragstorlekar så vi hittar en som du trivs i. Det ska se bra ut och samtidigt måste du kunna ha översta knappen knäppt utan att det känns ansträngt på minsta vis.

Midja – Välsittande men samtidigt komfortabelt. Vi nålar in och stämmer av med dig så att det känns bra.

Manschettvidden – vi tittar på vidden både på vänster och höger manschett. Du kanske har en klocka på vänster sida så att du vill ha den vidden en centimeter vidare till exempel.

Ärmhålet – vi kan även justera vidden på ärmhålet, hur grunt de ska vara. Högre upp ger bra rörlighet men det får inte gå för högt upp.

Axlar – så axelsömmen inte kommer för långt ned på ärmen men samtidigt inte ligger uppe på axeln.

Höftmått – Detta måttet hänger ihop med längden med skjortan. Vill du kunna ha skjortan utanpå ser vi till att höftmåttet dras in något jämfört med om du har den nedstop

Skjortlängden – skjortan ska inte glida upp ur byxorna och får gärna ha en generös längd. Vi kan även anpassa längden så du kan ha skjortan utanpå också om du vill det.

Lutningen på axlar – vi anpassar din skjorta efter lutningen på axlarna. Det gör att det det blir mindre veck på ryggen och framtill på bröstet. Vi tittar på lutningen för både vänster och höger separat. Är du högerhänt är chansen stor att lutningen på höger axel är lite större.

Bringa – det ska inte vara för mycket tyg men samtidigt får det inte strama åt på något sätt. Detta är faktiskt det måttet vi börjar med när vi tittar på själva skjortan. Ofta provar du nu en annan skjortstorlek än när vi hittade din kragstorlek.

Ärmlängden – skjortan ska inte åka upp och försvinna under kavajärmen så den får inte vara för snålt tilltagen. Vår filosofi är att ha en bra längd på ärmarna men samtidigt göra manschetterna något smalare så att de inte glider ned på handen.

Ärmvidden – vi tittar även på vidden runt biceps och tycker det är snyggt när det inte för mycket tyg här, samtidigt påverkar detta rörligheten så det ska inte vara för tight.

Handled – vi har även möjlighet att justera vidden på handleden om det skulle behövas